Dette er en tegning jeg har lavet af en af mine yndlingsdigtere/forfattere:
amerikaneren Charles Bukowski.
Tegningen er lavet med blyant efter et fotografi taget af den tyske kunstner Gottfried Helnwein©.
Jeg har gennem årene lavet en del af disse portrætter efter fotografier. Ud over blyant har jeg benyttet andre tekniker, som akvarel, akryl, olie og scraperboard.
Jeg har aldrig benyttet det professionelt, eftersom det ofte er andre mennesker, der har taget billederne, og som derfor har copyrighten til dem. Det har nærmest været en slags hobby for mig, og "sporten" består i, at komme så tæt på fotografiet som muligt.
Det der især interesserer mig er lys/skyggevirkningerne. Et ansigt kan være et helt landskab at gå på opdagelse i. Bemærk i dette billede lækre detaljer, som hudorme, vorter og næsehår.
Mest interessant er ansigter af ældre mennesker, eller ihvertfald ansigter der bærer præg af levet liv. En fotomodel ville for mig være dybt uinteressant at tegne.

Læs i øvrigt nogen af Bukowskis romaner, digte og noveller. De er et kapitel for sig. Start f.eks. med romanerne: "Med det hele" (Ham on Rye) eller "Al magt til ekstrabudene"(Postoffice). "Alt forefaldende arbejde"(Factotum) og "Hollywood".
Han har desuden skrevet et hav af digte og noveller, som beklageligvis ikke er oversat til dansk. Men skulle man få lyst til mere, og har mod på at læse ham på originalsproget (han er nem at læse på engelsk, skal jeg hilse og sige), så fås det meste hos Amazon.com eller Amazon.co.uk.
(Dette er ikke en reklame. Jeg får med andre ord ikke penge fra Amazon for at skrive dette her)

©Jesper Deleuran 2004
Sidst revideret: 17/11/07 kl. 16:46